Friday 2 March 2012

- 2 dny zpět ukazovali na čétéčku jaké změny že se to chystají ve zprávách od 1.4.
že už nebude staré tv studio, ale že bude nové-virtuální, doklíčované k redaktorům, kteří prošli speciálním konkursem... v ten momen mě vzala panika, ale počkejme si a zatím si přečtěme co o současném stavu píše B.Doležal v Událostech z 1.3.:

V hlavním zpravodajském pořadu ČT, ve večerních Událostech, se chystají převratné změny. Především budou delší (budou trvat hodinu). Tím se přiblíží žánru, který v krajní poloze představuje čínská opera. Bylo by je dobré dávat později (např. v 22.00), spousta lidí by mohla přestat brát nezdravé prášky na spaní.
Jakási dosti hrůzná změna už proběhla přesunem předpovědi počasí před začátek Událostí a jejím tak říkajíc zdivadelněním: solidní informativní pořad, nejpodrobnější ze všech televizních předpovědí, se změnil v šaškárnu, připomínající ochotnické představení v Kardašově Řečici někdy z konce devatenáctého století. Účastníci se strojeně oslovují křestními jmény, vedou směšné dialogy, ukazují fotografie meteorologických jevů (např. rampouchy), které pořídili diváci, takže vlastní předpověď občas ani neproběhne do konce. 
Nedovedu si představit, že by tento odklon od informace k happeningu mohl na někoho zabrat.

No comments:

Post a Comment