Wednesday 13 June 2012

99 slov petra honzejka
Doskákejme a přiznejme. V dokonalém světě by tenhle zápas skončil 2:2. Řekové dali gól, který opravdu nebyl z ofsajdu. Naděje na čtvrtfinále žije jen díky chybě rozhodčího. Existuje jediný Čech, který by teď podporoval zavedení kamerových systémů do fotbalového rozhodování? Asi ne. A dobře tak. Nemají tam co dělat. Fotbal je metaforou života, ve kterém rozhoduje krom talentu a schopností také štěstí, omyl a další proměnné. Teprve ty ho dělají fascinujícím, nevypočitatelným. Lidským. Pamatujme si to, i když třeba příště "nespravedlivě" prohrajeme. Důležité je dokázat se po porážce zvednout. To je lekce ze včerejšího zápasu. Pro každého. Díky za ni.

Petr Honzejk - Maturanti vědí že stát je nepřítel
Díky státní maturitě studenti také vědí, že se politikům nedá věřit. Pamatují si Petra Nečase, který před dvěma lety volal, že "státní maturita je zbytečná buzerace a zatěžování učitelů", a potom si nad jejím zavedením umyl ruce.

2 comments:

  1. Fotbal je blbost! Státní maturita je OK: úroveň studentů SŠ i VŠ s množstvím různých škol bez kvalitních pedagogů rapidně klesá a nějaké srovnávací měřítko je nutné. Forma ovšem v českých podmínkách opět zklamala

    ReplyDelete
  2. jsou to prkotiny, jen je smutný jaký lajtmotivy se do společnosti směřujou - stát JE nepřítel

    ReplyDelete